Ben jij een onderwijsprofessional met ervaring in de klas? Wil jij jezelf en je collega’s op pedagogisch en/of didactisch gebied verder brengen? Dan zou de training Beeld & Co, bestaande uit 6 bijeenkomsten, voor jou een mooie toevoeging zijn!

Algemeen
Beeldcoaching en Co-teaching worden beschouwd als twee van de meest effectieve vormen van coaching. Het is enerzijds het zichtbaar maken van gedrag en het reflecteren aan de hand van beeld in combinatie met het samen voorbereiden en lesgeven. Het combineren van deze twee coachingsvormen maakt dat zowel startende leerkrachten als leerkrachten met ervaring zich in hoog tempo kunnen ontwikkelen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor leerkrachten (of mensen die ervaring hebben met lesgeven) die bezig zijn met de opleiding Beeldcoaching (bij voorkeur in het tweede studiejaar), of deze opleiding hebben afgerond.
Ben jij geen beeldcoach, maar wel geïnteresseerd in co-teaching? Ook dan kun je je vanaf nu aanmelden!

Doel
Aan het einde van de training ben je opgeleid tot Beeld & Co specialist en kun je zelfstandig de Beeld & Co cyclus uitvoeren.

 

Co-teaching

Co-teaching is een intensieve en effectieve manier van coaching met als doel om de leerkracht vaardigheden aan te leren in het moment. Co-teaching heeft een systematische werkwijze waarbij de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle leerlingen in de klas wordt gedragen door de leerkracht en de co-teacher. De focus ligt op zowel het pedagogisch als het didactisch handelen. Volgens een vaste structuur worden samen lessen voorbereid en aangeboden. De effectiviteit van co-teaching zit hem in de directe en actieve coaching tijdens de les.

Het evalueren van de aangeboden lessen wordt gedaan middels beeld en volgens de coachingsprincipes van beeldcoaching. 

Inhoud
De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur en wordt gegeven in een groep van maximaal 6 deelnemers. Tijdens deze momenten zullen kennis en vaardigheden rondom co-teaching worden overgedragen en aangeleerd. Deze vaardigheden moeten in de praktijk worden geoefend, de training vraagt naast de contacturen ongeveer één dagdeel per twee weken.      

Data en aanmelding
De training start in september 2023 en zal gegeven worden in Zwolle. Bij meerdere aanmeldingen vanuit een ander deel van Nederland, wordt er gekeken naar een andere geschikte locatie.

 

Na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

Wil je met mij in contact komen?

Ik kom graag met je in contact.