Ben jij een onderwijsprofessional met ervaring in de klas? Wil jij jezelf en je collega’s op pedagogisch en/of didactisch gebied verder brengen? Dan zou de training Beeld & Co, bestaande uit 9 bijeenkomsten, voor jou een mooie toevoeging zijn!

Algemeen
Beeldcoaching en Co-teaching worden beschouwd als twee van de meest effectieve vormen van coaching. Het is enerzijds het zichtbaar maken van gedrag en het reflecteren aan de hand van beeld in combinatie met het samen voorbereiden en lesgeven. Het combineren van deze twee coachingsvormen maakt dat zowel startende leerkrachten als leerkrachten met ervaring zich in hoog tempo kunnen ontwikkelen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor leerkrachten (of mensen die ervaring hebben met lesgeven) die bezig zijn met de opleiding Beeldcoaching (bij voorkeur in het tweede studiejaar), of deze opleiding hebben afgerond.
Ben jij geen beeldcoach, maar wel geïnteresseerd in co-teaching? Laat het me gerust weten!

Doel
Aan het einde van de training zijn onderwijsprofessionals opgeleid tot Beeld & Co coach en kunnen zij hun beeldcoachvaardigheden koppelen aan hun co-teachvaardigheden en uitvoeren in de praktijk.

Co-teaching

Co-teaching is een intensieve en effectieve manier van coaching met als doel om de leerkracht vaardigheden aan te leren in het moment. Co-teaching heeft een systematische werkwijze waarbij de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle leerlingen in de klas wordt gedragen door de leerkracht en de co-teacher. De focus ligt op zowel het pedagogisch als het didactisch handelen. Volgens een vaste structuur worden samen lessen voorbereid en aangeboden. De effectiviteit van co-teaching zit hem in de directe en actieve coaching tijdens de les.

Het evalueren van de aangeboden lessen wordt gedaan middels beeld en volgens de coachingsprincipes van beeldcoaching. 

 

Inhoud

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten (elke maand één) van 2 of 3 uur en wordt gegeven in een groep van maximaal 6 deelnemers. Tijdens deze momenten zullen kennis en vaardigheden rondom co-teaching worden overgedragen en aangeleerd. Je wordt tijdens dit gehele traject intensief begeleid, zodat je zelfstandig in de praktijk aan de slag kunt. In de praktijk oefenen je je vaardigheden rondom co-teaching, dit vraagt naast de contacturen van de training ongeveer één dagdeel per twee weken.

 

Data en aanmelding
De training start in september 2024 en zal gegeven worden in Velp (Arnhem). Bij meerdere aanmeldingen vanuit een ander deel van Nederland, wordt er gekeken naar een andere geschikte locatie.

 

Na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met mij op.

Wil je met mij in contact komen?

Ik kom graag met je in contact.