Manou is een zeer deskundig en professionele (beeld)coach. Zij onderscheidt zich door co-teaching te gebruiken. Tijdens de training laat zij mooie voorbeelden zien van hoe zij werkt en wat de docenten daar aan hebben. De kleine groepjes van de training maakt het contact persoonlijk, Manou is betrokken bij het proces en helpt je te kijken naar de volgende (kleine) stap. Co-teaching sluit mooi aan bij mijn eigen visie over leren; voordoen, samen werken, zelfstandig uitvoeren. Door de training werd ik mij bewust dat ik soms te snel verandering verwacht en wanneer je samen oefent en leert, veel meer bereikt.
Voor het onderwijs en de startende leerkrachten gun ik iedereen een collega-coach als Manou!

Anoniem

Ik coach al jaren leerkrachten op hun didactische vaardigheden, en krijg daarbij vaak de vraag: Hoe dan? In plaats van het uit te leggen, doe ik nu stukjes voor in hun eigen klas. Ook overleggen we zachtjes tijdens de les over de te nemen stappen. Het zorgt voor een acute succeservaring. Het viel me mee hoe makkelijk leerlingen accepteren dat er ineens twee leerkrachten voor de groep staan.

Door alles vast te leggen op beeld, zien leerkrachten meteen wat het effect is van hun nieuwe manier van werken.

Manou wisselt in de training theorie vlot af met tips uit de praktijk. Er is volop ruimte voor reflectie en door de kleine groepen krijg je veel individuele feedback. Daarbij durft ze de confrontatie aan te gaan. De training Beeld & Co heeft een blijvende verandering in mijn werkwijze opgeleverd.

Anoniem