Beeldcoaching & Co-teaching

de training

Ben jij leerkracht en wil jij jezelf en je collega’s op pedagogisch en/of didactisch gebied verder brengen? Dan is de training Beeld & Co voor jou een mooie toevoeging!

Algemeen
Beeldcoaching en Co-teaching worden beschouwd als twee van de meest effectieve vormen van coaching. Het is enerzijds het zichtbaar maken van gedrag en het reflecteren aan de hand van beeld in combinatie met het samen voorbereiden en lesgeven. Het combineren van deze twee coachingsvormen maakt dat leerkrachten zich in hoog tempo kunnen ontwikkelen.

Voor wie?
De training is bedoeld voor excellente leerkrachten die bezig zijn met de opleiding Beeldcoaching (bij voorkeur in het tweede studiejaar), of deze opleiding hebben afgerond.

Doel
Aan het einde van de training zijn excellente leerkrachten/ andere onderwijsprofessionals opgeleid tot co-teacher en kunnen zij hun beeldcoachvaardigheden koppelen aan hun co-teachvaardigheden.

 

Co-teaching
Co-teaching is een intensieve en effectieve manier van coaching met als doel om de leerkracht vaardigheden aan te leren in het moment. Co-teaching heeft een systematische werkwijze waarbij de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle leerlingen in de klas wordt gedragen door de leerkracht en de co-teacher. De focus ligt op zowel het pedagogisch als het didactisch handelen. Volgens een vaste structuur worden samen lessen voorbereid en aangeboden. De effectiviteit van co-teaching zit hem in de directe en actieve coaching tijdens de les.

Het evalueren van de aangeboden lessen wordt gedaan middels beeld en volgens de coachingsprincipes van beeldcoaching.

 

Inhoud
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 3 uur en wordt gegeven in een groep van maximaal 12 deelnemers. Tijdens deze momenten zullen kennis en vaardigheden rondom co-teaching worden overgedragen en aangeleerd. Deze vaardigheden moeten in de praktijk worden geoefend, de training vraagt naast de contacturen ongeveer één dagdeel per week.

 

Vragen of meer informatie nodig? Stuur een mail naar m.hooyman@teachcoach.nl

Inschrijven kan door het inschrijfformulier op de site in te vullen.