Vorig jaar begon ik op een nieuwe werkplek. Manou werd mijn coach. De eerste keer dat ze bij mij kwam vond ik heel spannend. Toch voelde het meteen vertrouwd. Ik heb van Manou geleerd te kijken naar positieve dingen van mezelf én echt te kijken naar wat er gebeurt en daar niet direct een oordeel aan te hangen. Manou is daadkrachtig, kundig en doelgericht en helpt mij om bij deze doelen te blijven. Concreet betekende dit dat we samen lessen gingen voorbereiden en we gingen ze samen uitvoeren. Het kritisch kijken naar mezelf heeft mij opgeleverd dat ik snel ben gaan zien wat ik anders wilde gaan doen. De samenwerking met Manou tijdens de lessen heeft ervoor gezorgd dat ik die ontwikkeling nog sneller kon maken omdat ik in de les al kon oefenen met haar. Het resultaat; Een betere werkhouding en hogere leerresultaten bij de leerlingen!

Maureen – Leerkracht groep 7

De afgelopen 4 maanden heb ik (video)coaching van Manou gehad. Doordat een video een echte spiegel is, is er gelukkig ook nog Manou die deze reflectie kan relativeren. Het heeft me geholpen mij bewust te worden van mijn kwaliteiten en aandachtspunten als leerkracht. Manou is vriendelijk, begripvol en kan zich inleven in de ander om zo de juiste prikkel te geven om tot ontwikkeling te komen. Ze geeft het gevoel dat fouten maken mag. Manou heeft niet alleen kennis van pedagogiek maar ook van didactiek. Fijn om deze met haar in te slijpen door de les voor te bereiden, samen (waar behoefte) deze les te onderwijzen en nadien te bespreken. 

Laura – Leerkracht groep 3

De begeleiding van Manou vond ik erg prettig. Manou kijkt vanuit de sterke kanten van mij als leerkracht en ze stemt goed af op degene die ze begeleidt. Ik heb geleerd om specifieke doelen te bepalen voor mij les, waardoor mijn hele les veel doelgerichter is geworden.  


Leonieke – Leerkracht groep 4

Manou is een fijne coach waarbij je zelf aan kan geven waar je iets over wil leren. Door samen naar de beelden te kijken, zie je dingen die je zelf niet meteen zouden opvallen wanneer je aan het lesgeven bent. Ik heb goede tips en goede voorbeelden gekregen om mijzelf als leerkracht te verbeteren.

Yannick – Leerkracht groep 7

Ik vind het fijn dat Manou coacht door middel van samenwerking. We bepalen samen aan welke doelen ik wil werken en op welke manier we daar samen mee aan de slag gaan. Door de lessen niet alleen samen voor te bereiden, maar ook samen te geven, biedt Manou mij de kans om mijn onderwijs ter plekke te verbeteren. Het terugkijken van de beelden heeft mij het afgelopen jaar geholpen om niet alleen kritisch, maar ook realistisch naar mijn eigen handelen te kijken. Samen met de tips van Manou maakt dit dat ik mijzelf echt kan ontwikkelen als leerkracht.

Lise – Leerkracht groep 8

Doordat Manou vanuit het werkveld coacht, zorgt ze ervoor dat je je vertrouwd voelt bij haar. Manou weet haar kennis op een positieve manier over te dragen en focust ook vooral op wat er wel goed gaat en hoe je dat zou kunnen uitbreiden.

Fouten maken mag, daar leer je van en die mindset zorgt voor een fijne sfeer en een goede band. Gecoacht worden door Manou geeft je als leerkracht (meer) zelfvertrouwen in jezelf.

Manon – Leerkracht groep 5 en 6

Jouw review

Vul het onderstaande formulier in om jouw review achter te laten.
review-bg-min

Verstuur!